
Počasí letos opět překvapilo a promítlo se do výnosů i kvality plodin. V aktuálním vydání přinášíme rozhovor o ječmeni nové generace a článek o výsledcích unikátních polních pokusů s editovaným ječmenem v Česku. Navštívili jsme Vojtěcha Švarca, vlastníka společnosti FARMA CHMEL s. r. o., v středočeských Třebusicích a v tématu měsíce se věnujeme luskovinám a okopaninám.
Dozvíte se také, jak biofólie vyživují půdu a chrání sazenice nebo jak se mění zavedené technologie v rostlinné výrobě. Nechybí ani přehled výskytu rzí a mykotoxinů v obilovinách, reportáž z výzkumných pokusů s mákem a sójou ani pohled na moderní šlechtění bobu či nové technologie při pěstování jakonu.
Autoři se podívali na nákladovost pěstování brambor, současnost cukrové řepy a cukru, časopis přináší ohlédnutí za výstavami, vědeckými centry a inovacemi české AI na Agritechnice.*