30.08.2019 | 03:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

V siláži určují trendy

Společnost KWS OSIVA s. r. o. uspořádala jeden z odborných seminářů spojených s prohlídkou pokusů zaměřený na kukuřici na pozemcích ZD Krásná Hora nad Vltavou a. s. Ing. Karel Prokeš, Ph.D., jednatel firmy KWS, upozornil, že kukuřice v letošním roce zrají do maximální silážní kvality. Každý den podle něj v této době přibývá 1–2 % škrobu.

Ing. Prokeš také představil zajímavou novinku DDM TOOL, tedy způsob odhadu sklizně na základě satelitního monitoringu sušiny, díky kterému lze dosáhnout přesnějších údajů o sušině kukuřice než na základě techniky NIRS. Připomněl dále, že ideální rozsah sušiny je 30 až 36 %. Odborný seminář se též zaměřil na hybridy kukuřice firmy KWS, mezi nimiž jednatel firmy vyzdvihl prémiovou značku silážní kukuřice KWS – BEST4MILK. Tuto značku nese v současné době sedm hybridů, které spojuje vysoký výnos suché hmoty, vysoký obsah škrobu, vysoká produkce mléka z hektaru a nižší obsah NDF. „Cílem je maximalizovat výnos kukuřičného škrobu při dodržení optimální skladby škrobu,“ říká Ing. Prokeš.

Další přednášky se orientovaly na zkušenosti s pěstováním kukuřice půdoochrannou technologií strip-till v podniku Pitkovice, a. s., a tradičními i méně známými meziplodinami.*

Více informací přinese týdeník Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down