31.01.2019 | 04:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová značka pro kvalitní silážní kukuřici

Novou značku Best4milk pro silážní kukuřice přináší pro letošní rok na trh společnost KWS OSIVA, s. r. o. Zaznělo to na semináři Kukuřice v praxi 2019, který proběhl v Plzni. Na akci se kromě toho hovořilo o tom, co se děje s počasím a podnebím ve střední Evropě nebo o hospodaření v oblastech ohrožených suchem. Mezi další témata patřilo zkrmování siláží o vyšší sušině a s tím spojené problémy, tepelný stres u dojnic nebo sledování nutričních parametrů siláže v loňském roce.

Ing. Karel Prokeš, Ph.D., jednatel společnosti KWS OSIVA, na úvod konstatoval, že sérií těchto konferencí reagují na stav, který zemědělství prožívalo v minulém roce. „Hledíme se z toho vždy poučit a hledáme východiska pro další roky. To, co zemědělství v minulém roce prožívalo, bylo mimořádné a výjimečné a tyto věci máme snahu hodnotit, analyzovat a dodat závěry,“ uvedl.
Ing. Zdeněk Baxa, zástupce společnosti, konstatoval, že pod značku Best4milk se řadí hybridy Juvento, KWS Nestor, Corfinio KWS, Amaveritas, Figaro, Walterinio KWS a KWS Bigbeat. Z katalogu vyplývá, že jejich společným jmenovatelem je vysoký výnos silážní hmoty a sušiny, ale také kvalitativní parametry. Ty zahrnují vysoký obsah škrobu v sušině a stravitelnost organické hmoty. To se promítá do vysoké produkce mléka.
Pod marketingovou značkou Uniquedent společnost prodává některé svoje zrnové hybridy. Řadí se tam Kabrinias, KWS 2322, KWS 2323, Kidemos a KWS 2370. Společným znakem podle katalogu je, že se jedná o velmi rané a rané hybridy se zrnem typu koňský zub, které poskytují vysoký výnos a snadno uvolňují vodu ze zrna. Další uváděnou výhodou je minimální riziko kontaminace mykotoxiny.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down