Zejména sladovnickému ječmeni, kukuřici, řepce, ale i dalším plodinám byla věnována série odborných zemědělských seminářů společnosti Soufflet Agro a. s.
Jak uvedl Miroslav Mucha, produktový manažer firmy Soufflet Agro, kvalita sladovnického ječmene je díky vhodným sklizňovým podmínkám velmi dobrá. Velmi dobrý je i jeho zdravotní stav. Ze sladařského pohledu tristní je ovšem meziroční pokles ploch o 15 % (41 600 ha) na 242 727 ha.
Na zimních seminářích skupina Soufflet každoročně vyhlašuje odrůdovou skladbu sladovnického ječmene – nově v ní přibyly odrůdy Laudis 550 (vhodná pro výrobu Českého piva) a Sunshine. Také šlechtění ozimých odrůd ječmene udělalo velký pokrok a v nabídce se objevují dva nové materiály velmi dobré sladovnické kvality – SY Tepee a KWS Ariane, které skupina Soufflet bude testovat ve svých sladovnách.
Sortiment další významné prezentované plodiny – kukuřice – se rozroste pod značkou Selecta o nový kombinovaný hybrid Toulal (FAO 280), kukuřice francouzské společnosti Maïsadour Semences, jejíž osivo nabízí na českém trhu výhradně firma Soufflet Agro, obohatí s využitím na zrno hybridy Mas 21.M (FAO 260) a DM 3902 (FAO 300), na siláž pak dvojice hybridů Mas 11. F (FAO 200) a Mas 28.A (FAO 290).
Odborníci hovořili také o odrůdové skladbě dalších plodin, předmětem semináře byly mimo jiné také výsledky agrotechnických pokusů.*
Více informací přinese týdeník Zemědělec.