V současné době je roční zpracovatelská kapacita akciové společnosti PREOL 450 000 t řepky (vše z tuzemské produkce), což je zhruba 40 % sklizně v ČR. Přímo v podniku uskladní 11 000 t, tedy surovinu na sedm dní produkce. Výrobní kapacity dosahují 120 000 t MEŘO, 60 000 t oleje, 260 000 t šrotů (asi 60 % se vyváží), z toho 80 000 extrudovaných, a 10 000 t glycerinu. Podnik zaměstnává 146 lidí.
Informoval o tom Karel Hendrych, manager marketingu společnosti. Od roku 2009, kdy bylo zpracování spuštěno, se dále investovalo. V roce 2012 zvýšili lisovací kapacitu o 10 %, rafinerie jedlých olejů se rozjela v roce 2015 (náklady 8,5 mil. eur) a následující rok byla spuštěna extruzní linka (6,5 mil. eur). Její produkce je zajímavá především pro chovatele skotu. Extrudovaný řepkový šrot By+ má oproti nezpracovanému zvýšený obsah UPD proteinu (235 g/kg; nedegraduje se v bachoru, prochází až do střeva), zároveň je vyšší než u sójového šrotu (153 g/kg). Obsah kontrolují pomocí NIR spektroskopie. Celkový obsah proteinu v sušině je u řepkového šrotu 390 g/kg, u sójového 512 g/kg. Další výhoda bílkovinného krmiva z tuzemské produkce v současné době je, že na rozdíl od převážné většiny dovezené sóji nepochází z geneticky modifikovaných rostlin. Nepoužívání GMO mlékárny nezřídka vyžadují jako podmínku pro výkup mléka.
Celá výrobní jednotka na zpracování řepkového semene a produkci metylesteru řepkového oleje je rozdělena na dvě části. První je potravinářská výroba rostlinného oleje, druhá je oleochemická produkce metylesteru řepkového oleje a glycerínu.