25.05.2021 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Poctivá práce s poctivými surovinami

Výzkumnému ústavu rostlinné výroby, v. v. i., Praha-Ruzyně se podařilo navázat úspěšnou spolupráci s řadou subjektů, které uplatňují výsledky ruzyňského výzkumu a zúročují tak jejich hodnotu. Na této vlně se nese i memorandum o vzájemné spolupráci podepsané ředitelem výzkumného ústavu RNDr. Mikulášem Madarasem, Ph.D., s vlastníkem pekárny Praktika, s. r. o., Tomášem Solákem.

Konkrétní spolupráce a realizace produktů již v současné době probíhá. Jedním z produktů pekárny Praktika je chléb, v jehož receptuře se uplatňuje mouka z jarní pšenice Rufia, vyšlechtěné ruzyňskými odborníky. Jak říká Ing. Jiří Hermuth, kurátor kolekcí ozimé a jarní pšenice ruzyňské Genové banky VÚRV, v tomto případě dochází ke snoubení v čase. Tato nová odrůda s purpurovou barvou zrna prošla úspěšně českou registrací krátce před konáním memoranda. Rufia také nastavuje nový trend v registračních zkouškách, kdy je brán zřetel vedle výnosu i na specifickou nutriční kvalitu, v konkrétním případě jsou přidanou hodnotou antokyany v zrnu, a projevený zájem o danou odrůdu v praxi.*

Více informací se dočtete v týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

Komentáře k článku

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down