07.12.2012 | 02:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Od genomu po chleba

Od genomu po chleba byl podtitulek odborného semináře Pšenice 2011, které uspořádala skupina organizací na půdě Výzkumného ústavu rosltinné výroby v Praze-Ruzyni.

O  historii šlechtění této plodiny v ČR hovořila Ing. Alena Hanišová ze Šlechtitelské stanice ve Stupicích (Selgen, a. s.) která se práci na nových odrůdách věnovala většinu svojí kariéry. Konstatovala například,  že v minulosti se registrovalo mnohem méně odrůd, které ale vydržely na trhu delší dobu. Další přednášky se týkaly také domestikace pšenice, významu planých druhů pro šlechtění či genových zdrojů na VÚRV.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down