12.04.2010 | 08:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Českou biopotravinu roku švestkový džem

Českou biopotravinou roku 2009 se stal švestkový biodžem vyráběný společností Heliavita ve spolupráci s firmou TopBio.

Společnost Heliavita v obci Nětčice nedaleko od Kroměříže již více než 15 let na 20 hektarech ekologicky pěstuje pestrou směsici ovocných stromů, od jabloní, přes meruňky a broskve, až po švestky, hrušky a ořechy.

Do 8. ročníku soutěže nominovalo 18 výrobců biopotravin celkem 39 výrobků v 6 kategoriích. Soutěž vyhlašuje Potravinářská komora České republiky společně s PRO-BIO Svazem ekologických zemědělců.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down