11.07.2006 | 08:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pohoda a cesta do plusu

Společnost Syngenta Czech, s. r. o., představila letos v lednu několik nových přípravků a zároveň pro svoje zákazníky připravila štědrou soutěž. Hrálo se především o Renault Modus, který se téměř na písmeno shodoval s názvem stěžejní novinky – regulátorem růstu Moddus. Automobil má již svého majitele, který klíčky dostal na červnovém Pohodovém dnu, který Syngenta uspořádala na Ranči El Paso ve Svojeticích nedaleko Prahy.

Pravidla stanovila, že ceny získají ti, kteří pošlou nejlepší slogan, týkající se přípravku. Účastnit se mohly pouze právnické osoby, a na každých deset litrů zakoupeného přípravku mohly zaslat jeden slogan. Cílem soutěže tedy samozřejmě bylo motivovat co nejvíce zemědělců k tomu, aby si přípravek alespoň na malé ploše vyzkoušeli. „S prodejem Moddusu jsme mimořádně spokojeni. Věnovali jsme mu velkou podporu, velký podíl na úspěchu má ale tým našich spolupracovníků,“ spokojeně konstatoval ředitel společnosti Syngenta Dr. Jaroslav Záluský.

První cena do Čechtic
A kdo tedy vyhrál? První místo a tedy i automobil získal slogan Aplikace Moddusu – vaše cesta do plusu, který zaslali ze Zemědělského družstva Čechtice. „Automobil dostane budoucí hlavní agronom František Kletečka, autor sloganu,“ uvedl předseda představenstva podniku František Novotný, který klíčky přebíral. Jak dodal, úspěšně obhospodařují 2400 hektarů půdy a ročně nakoupí chemické přípravky za šest milionů korun. „Vypadá to, že přípravek bude dobrý,“ soudí. Jak se ale účastníci shodli, začátek letošního roku byl atypický, a nelze proto plně zhodnotit všechny jeho vlastnosti. „Investovat do něj se vyplatí, zkušenosti jsou výborné a zatím jsme nezaznamenali jedinou negativní reakci,“ zdůrazňuje Dr. Záluský, který staví na zkušenostech z Polska (ale i dalších zemí), kde se přípravek prodává několik let. „Je tam o něj mimořádný zájem,“ dodává.
Druhé místo – notebook Acer – získal Alimex Nezvěstice, s. r. o., a pro třetího, kterým bylo Agrodružstvo Kačice, byla připravena digitální kamera.
Právě letošní chladný začátek jara je pro regulátor tohoto typu výhodný. Syngenta totiž jako jednu z hlavních předností zdůrazňuje rychlost a nezávislost účinku na teplotě. „I při nízkých teplotách (až 7 °C), které bývají na jaře časté, je přijímán třikrát rychleji než přípravky s účinnou látkou na bázi CCC,“ zaznělo na lednové konferenci. Dobře se tedy letos mohl uplatnit zvláště v řepce, do které je registrován pro jarní ošetření stejně jako do ozimého ječmene a ozimé pšenice.

Odpočinek od starostí
Řeč byla o Pohodovém dnu, jak si ho ale představit? Společnost ho pořádala na podporu prodeje přípravků Gardoprim plus Gold 500 SC a Callisto 480 SC. „Jde o to, aby si lidé oddychli, zapomněli na každodenní starosti, načerpali energii a zasoutěžili si,“ charakterizuje ho Juraj Petrina, ze Syngenty.
Pro návštěvníky bylo tentokrát připraveno osm stanovišť, na kterých mohli osvědčit svoje schopnosti. Divácky nejatraktivnější byl ale jednoznačně bungee-running, při kterém se soutěžící, přivázaný k pružnému lanu, snažil dojít co nejdál. Samotná chůze vpřed ale nebylo to, na co se přihlížející těšili. Klíčovým bodem byl ústup z těžce dosažené pozice, při kterém energie obsažená v lanu nejednou zneužila zakolísání soutěžícího, kterého povalila a notný kus cesty zpět vláčela po svěžím trávníku. Až na několik zelených skvrn na džínách ovšem nikdo žádnou újmu neutrpěl. Do klukovských let bylo možné se vrátit u střelby z luku, nebo při hodu nožem. Větší „hračky“ byly naopak připraveny na stanovištích nazvaných off-roady a čtyřkolky, a kdo si chtěl užít trochu adrenalinu, zašel na paintball. Sílu, přesnost a rychlost naopak ověřil silácký trojboj a soustředění bylo potřeba při hodu podkovou. Nechybělo samozřejmě ani uvítací pohoštění a pestrý oběd, odpočinek byl tedy opravdu komplexní.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down