12.01.2011 | 01:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Společnost BASF představila tři novinky

Trojici nových přípravků na ochranu rostlin představila dnes v Hradci Králové společnost BASF.

Fungicid a morforegulátor Caryx (metconazol + mepiquat-chlorid) je určen do ozimé řepky jak k aplikaci na podzim, tak na jaře. Jako jednu z hlavních výhod uvedli přednášející to, že přípravek působí již od 5 °C na rozdíl od běžných, které potřebují alespoň 10 °C. Další předností jsou pak kromě jiného výborná smáčlivost a pozitivní vliv na růst kořenové soustavy.

Novinkou je tak fungicid Opera Top (pyraclostrobin + epoxiconazole) s registrací do ječmene a ozimé pšenice. Aplikace se doporučuje na počátku výskytu chorob, zpravidla ve fázi BBCH 32-49. Nepůsobí na padlí, je určen proti rhynchosporiové skvrnitosti, rzem, hnědé skvrnitosti, braničnatkám a dalším chorobám. Mezi další funkce přípravku patří ochrana před nespecifickými skvrnami způsobenými UV zářením a také před stresovými faktory. Přípravek omezuje tvorbu fytohormonu etylenu, který urychluje stárnutí. Je součástí konceptu AgCelence, který zahrnuje přípravky, které kromě pesticidního efektu také příznivě působí na fyziologii plodin (dále například Pictor).

Pro preemergentní ochranu kukuřice a slunečnice proti širokému spektru dvou i jednoděložných plevelů je určen nový herbicid Wing P (DMTA-P + pendimethalin).

Další podrobnosti se dočtete v některém z následujících čísel časopisu Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down