13.06.2011 | 01:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

České odrůdy a osiva na česká pole

Počátkem června se konal ve Vnorovech v Jihomoravském kraji polní den s dlouholetou tradicí. Účelem akce bylo umožnit pěstitelům porovnat jednotlivé odrůdy ozimých a jarních plodin v podmínkách jižní Moravy s nedostatkem srážek, a tím jim pomoci vybrat správné odrůdy pro nadcházející pěstitelskou sezónu.

Pořadateli akce byli OSEVA, a. s. Bzenec, a Navos, a. s. ve spolupráci s Agrotec a. s., vše firmy ze skupiny AGROFERT Holding.
Ing. Radomír Lesák, ředitel společnost OSEVA, a. s. prozradil, že letos byl předveden v rámci polního dne ve Vnorovech kompletní sortiment plodin. „Porosty vypadají velmi dobře, protože vláha přišla v kritických růstových fázích, na rozdíl od loňského roku, kdy zasetá řepka vymrzla nebo zaschla kvůli nedostatku vláhy,“ uvedl.
Ing. Lesák upozornil, že letos je v portfoliu PREOL IDEAL celkem deset hybridních a pět liniových odrůd ozimé řepky, které mimo jiné kopírují i trend nárůstu ploch hybridů na českých polích. Patří sem odrůdy Ladoga, Ontario, NK Passion a ES Alegria, hybridy NK Petrol, Rohan, Hornet, Pulsar, DK Exquisite, PR45D03 a letošní novinky, DK Exfile, Artoga, PR46W26, Xenon a Goya.

Další informace naleznete v příštím čísle týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down