31.08.2012 | 09:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Bioakademie proběhne v září

Ekologičtí zemědělci se ve dnech 20.–21. září sejdou na prestižní konferenci Bioakademie 2012 v Lednici na Moravě. Jako každoročně se účastníkům nabízí příležitost, jak načerpat poznatky přímo v praxi.

Pořadatelem akce je PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců. Zemědělskou odbornou i neodbornou veřejností v současné době hýbe téma společné zemědělské politiky (SZP) po roce 2013. Program letošní Bioakademie tedy nabídne účastníkům celkem tři dvoudenní trasy exkurzí, kde se bude diskutovat o návrzích nové SZP pro období od roku 2014.
Účastníci tak získají poměrně detailní přehled o tom, jaká pravidla budou platit, a tak se na situaci budou moci lépe připravit. Exkurze po České republice jsou věnovány farmám s chovem zvířat v jižních Čechách a na Vysočině. Další trasa na Slovensku zavede účastníky na farmy se zpracováním bioprodukce a prodejem vlastních bioproduktů zákazníkům. Poslední trasa v Rakousku nabídne exkurze na farmy například se zeleninou, vínem, cukrovou řepou, sójou a konopím.
„Rád bych zdůraznil, že Bioakademie není určena pouze pro ekologické zemědělce. Navazujeme spolupráci se Společností mladých agrárníků ČR a Asociací soukromých zemědělců ČR, jejichž členové jsou také zváni. Uvítáme každého, kdo má zájem o novinky v oblasti nové SZP jak od nás, tak našich zahraničních kolegů,“ řekl Milan Kouřil, hlavní koordinátor Bioakademie 2012.
Součástí každé dvoudenní exkurze je i večerní kulatý stůl, kde si účastníci mohou vyměňovat zkušenosti a kontakty mezi sebou i s okolními farmáři. K dispozici bude na místě překladatel, zástupci svazů ekologického zemědělství nebo poradci tak, aby všechny zkušenosti mohly být smysluplně vstřebány. „Chceme, aby si účastníci Bioakademie ověřili všechny informace přímo na místě, přivezli si nové podněty a kontakty,“ říká Milan Kouřil.
Bioakademie vyvrcholí 21. září, kdy budou v rámci slavnostního večera také vyhlášeni vítězové soutěží: Nejlepší sedlák Svazu PRO-BIO, Nejlepší bioprodejna Svazu PRO-BIO a Česká biopotravina roku 2012. Chceme ukázat, kdo jsou ti nejlepší a představit je. Účast na slavnostním večeru přislíbil také ministr zemědělství ČR Petr Bendl.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down