30.06.2013 | 09:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový prodejce osiva obilnin na trhu

Řada farmářů si uvědomuje, že kvalitní osivo je důležitým činitelem, který umožňuje zvyšovat jakost a objem produkovaných plodin. Dostupnost nejlepších odrůd je však často limitována jak lokálními omezeními trhu, tak i vlivy, se kterými jako spotřebitelé nemůžeme mnoho dělat. Proto navázala společnost AGROSALES s. r. o. kontakt s předními šlechtiteli s cílem dodávat našim farmám nejnovější odrůdy pěstovaných plodin a jejich kvalitu ověřovat v plném provozu. Zájemci si mohli nabízené odrůdy značky TOP FARMS OSIVA prohlédnout na prvním ročníku polního dne v Horních Moštěnicích.

Společnosti AGROSALES je dceřiná společnost polské firmy TOP FARM AGRO sp. z o. o., která je největším výrobcem a prodejcem certifikovaného osiva obilnin v Polsku a součástí skupiny SPEARHEAD INTERNATIONAL hospodařící v Evropě na 80 tisících hektarech zemědělské půdy.
„Hlavními aktivitami společnosti AGROSALES na českém trhu jsou prodej vysoce kvalitních osiv obilnin pod vlastní značkou TOP FARMS OSIVO, prodej a distribuce osiv obilnin, kukuřice a ozimé řepky, výroba certifikovaných osiv, import a prodej průmyslových hnojiv a prodej a distribuce pesticidů,“ vysvětlil Ing. Radomír Lesák, ředitel společnosti AGROSALES s. r. o. Dále uvedl, že si je vědom problémů s různou kvalitou vyráběného osiva v naší části Evropy, vyplývající z nedostatečných investic do zpracovatelských technologií. „Výroba osiva je mnohdy realizovaná na starších zařízeních a nevyužívá nových technologických možností tohoto oboru,“ konstatoval ředitel firmy. Velký problém vidí i v nedostatečné jakosti poradenství při výběru odrůd cíleně k potřebám konkrétního farmáře. „Proto jsme se rozhodli rozvíjet osivářství ve vlastní režii pro naše farmy a po letech získávání zkušeností byla v roce 2008 založena společnost Top Farms, která vstoupila na trh osiv v Polsku.

 

Více informací bude zveřejněno v příštím čísle týdeníku Zemědělec.

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down