16.09.2024 | 01:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Otevřeli rekonstruovanou halu

Rekonstruovanou halu určenou ke skladování přípravků na ochranu rostlin otevřela slavnostně RWA Czechia, s. r. o., na začátku září ve svém areálu v Unhošti. V úpravách areálu budou pokračovat i v následujícím období, vzroste například plocha pro skladování hnojiv.

Děláme vše pro to, aby společnost poskytovala komplexní služby, které zahrnují nejen prodej přípravků na ochranu rostlin, ale také obchod s komoditami, osivy a hnojivy, uvedl Bc. Peter Klincko, ředitel firmy RWA Czechia. Dodal, že firma je dceřinou společností RWA Rakousko a vznikla v roce 2020 jako odnož společnosti BOR, s. r. o. Převzali od ní know how i zaměstnance a lze tedy říct, že na trhu působí od roku 1993.

Více prostoru pro přípravky

Kapacita nového skladu činí 180 paletových míst a je určený výhradně na skladování přípravků na ochranu rostlin. Celková kapacita tak vzroste na 600 paletových míst. Kvůli úspoře místa využili regálový rack systém. V úpravách areálu v Unhošti budou pokračovat druhou etapou, která se bude týkat rekonstrukce skladu hnojiv. Příští rok tak přibude 120 paletových míst a následovat bude vyrovnání a vyasfaltování areálu. Plánují i stavbu nového skladu na nebezpečný odpad, dosud využívali služby externích dodavatelů, shrnul Bc. Klincko. Následovat bude stavba nabíjecí stanice pro automobily obchodních zástupců. O solární elektrárně zatím kvůli problémům s napojením do sítě neuvažují a uvítali by zjednodušení příslušné legislativy.
Společnost má v České republice dva moderní závody na výrobu vlastních certifikovaných osiv. Starší je v Chotiměři na Domažlicku, kde investovali do modernizace stávající technologie, aby zvýšili hodinovou produkci a dostali se tak na strop výrobní kapacity. Další finanční prostředky vkládají do nového výrobního závodu v Noutonicích ve středních Čechách. Postavili tam novou čističku certifikovaných osiv s mořičkou, výroba se spustila vloni a zatím jede na polovinu kapacity. Na tento podnik se soustředí především kvůli redukci nákladů na logistiku, uvedl Bc. Klincko.

Úvodní foto: Pásku slavnostně přestřihli (zleva) Ing. Petr Stiebitz, druhý jednatel společnosti RWA Czechia, Bc. Peter Klincko, starostka města Unhošť Ing. Iveta Koulová a ředitel RWA AG pro východní a střední Evropu Mag. Matthias Marhold, MBA Foto David Bouma

Další podrobnosti přinese týdeník Zemědělec.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down