Starší číslo

úroda 1/2015

Obsah čísla:

Půdoochranné technologie u kukuřice

Vliv fungicidního ošetření ve slunečnici

Proč by měly být konzumní brambory citlivou komoditou?

 

Reportáž
Řepka loni zlomila výnosový rekord (J. Pančíková) 6

Jak to vidím já
Mají tuzemské brambory dostatečnou kvalitu – ano, nebo ne? (J. Čepl, D. Bouma) 8

Obilniny
Půdoochranné technologie u kukuřice (J. Srbek a kol.) 12
 Mezinárodní srovnání ekonomiky pěstování pšenice v letech 2010–2012 (B. Janotová, J. Boudný) 18
Zhutnenie pôdy a výkonnosť plodín v konvenčnej technológii (Š. Žák) 25

Olejniny
Vliv fungicidního ošetření na choroby a výnos ve slunečnici (V. Lasák) 28
 Vliv induktorů rezistence na zdravotní stav řepky a obsah glukosinolátů (E. Plachká a kol.) 36

Téma: Okopaniny
Proč by měly být konzumní brambory citlivou komoditou? (M. Čížek, B. Vokál) 43
Háďátko řepné od A až po Ř (L. Rytina) 48
Registrované odrůdy brambor 2014 (V. Čermák) 50
Vliv organického granulátu z mořských řas na pěstování brambor (P. Hašková a kol.) 52
Vlastnosti rozhodující o vhodnosti odrůd bramboru k mytí (J. Domkářová a kol.) 55
Udržitelné řepařství 2015–2020 (J. Křováček) 60

Pícniny
Pýr predľžený (Š. Tóth) 63

Půda
 Změny fyzikálních vlastností půdy při svahové erozi (J. Bartlová a kol.) 64
Seriál: Základní pojmy o půdě (T. Khel) 66

Invazní plevelné druhy
Řepeň polabská – Xanthium albinum (Widder) H. Scholz et Sukopp (J. Mikulka a kol.) 67

Informační servis
Prof. Ing. Jiří Petr, DrSc., dr. h. c. (S. Hosnedl a kol.) 69
Nový název, logo i vzhled přípravků (J. Pančíková) 70
objednat číslo

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-downarrow-left