« Všechny Akce

Produkce potravin v Česku: V čem jsme dobří?

22. 5. 2023 | 13:00 - 15:00

Česká republika je schopná produkovat potraviny špičkové kvality, které plní přísné evropské standardy a splňují zájmy spotřebitelů. Válka na Ukrajině a její ekonomické dopady, konkurence z ostatních zemí či rostoucí požadavky na ochranu životního prostředí však dostávají produkci potravin v ČR pod tlak. Výzvy s nimi spojené však nezmizí a je zapotřebí se jim vyrovnat. Otázkou tedy je, jak zajistit produkci, která bude do budoucna udržitelná – a to nejen po environmentální stránce, ale i po té ekonomické.

Otázky k diskusi:

  • Jaké jsou trendy v produkci českých potravin? Jak do trendů promlouvá společná zemědělská politika EU?
  • Jak zajistit produkci s vyšší přidanou hodnotou a jak si udržet konkurenceschopnost?
  • Jaké české potraviny se pyšní evropskými ochrannými značkami, co to pro ně znamená a jaké další potraviny by mohly značku získat?
  • Jak dostat potraviny k lidem? Jak vypadá spolupráce s obchodníky, jak se daří v Česku rozvíjet prodej ze dvora a jak by mohla pomoci odbytová družstva?

ŘEČNÍCI

Dana Večeřová

prezidentka Potravinářské komory ČR

Monika Nebeská

předsedkyně Zelinářské unie Čech a Moravy

Petr Milas

ředitel Sekce ekonomické, SZIF

Jan Pivoňka

expert na kvalitu potravin, VŠCHT

Pátý řečník je v jednání.

MODERACE

Aneta Zachová

šéfredaktorka EURACTIV.cz

HARMONOGRAM

13.00 - 13.30 úvodní komentáře panelistů

13.30 - 14.30 moderovaná diskuse

14.30 - 15.00 občerstvení, networking

 

REGISTRACE & KONTAKT

Josef Sedláček
sedlacek@euractiv.cz
+420 602 679 652

 


Spolufinancováno z prostředků Evropské unie

 

Mediální partner:

Adresa události:

Kongresové centrum Aldis, Hradec Králové

Mapa:
Pořadatel:

EURACTIV EVENTS
Adresa:
Telefon:420602679652
E-mail:sedlacek@euractiv.cz

Podrobnosti

Datum:
22. 5. 2023
Čas:
13:00 - 15:00

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down