12.09.2024 | 11:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Technologie ušitá plodině na míru

Galleko s. r. o. nabízí pěstitelům vlastní produktovou řada přípravků Galleko® a v návaznosti na to i celoroční poradenský servis. Odborníci společnosti doporučují pěstitelům využití přípravků v ucelené technologii, vytvořené s ohledem na konkrétní požadavky dané plodiny. A to od moření osiva přes ošetření v době květu až po tvorbu plodů.

Galleko má v nabídce osm přípravků: Speciál, Kořen, Univerzál, Růst, List, Květ a plod, Smáčedlo a Arider. Jak vysvětlila zástupkyně firmy Petra Šafaříková, výjimečnost těchto přípravků spočívá v tom, že v sobě spojují jak vlastnosti biostimulantů, tak i protistresových přípravků. Na polní výstavě Naše pole byla technologie prezentována na porostech ozimé řepky, cukrové řepy, máku, kukuřice a pšenice.

Technologie pro ozimou řepku

Petra Šafaříková se zastavila u porostu ozimé řepky. Porost ošetřený doporučenou technologií byl oproti kontrole vyrovnanější, v lepším zdravotním stavu a s vyšším nasazením šešulí. Metodika pěstování řepky s využitím přípravků Galleko spočívá na podzim v použití přípravku Kořen, čímž se se podpoří tvorba hlavního kořene, bočních kořenů a jemného kořenového vlášení. Částečně má toto ošetření také morforegulační účinek. Pro jarní ošetření odborníci doporučují kombinaci Kořen + Univerzál, přičemž Univerzál mimo jiné podpoří růst řepky a jejich kořenů. Pro třetí aplikaci, v začátku květu, se aplikuje Plod a květ. Tato aplikace přináší obnovu kořenové soustavy, podporu kvetení a tvorby šešulí, zlepšení kvality semene a vyšší HTS.

Řešení pro krizové situace

Zástupkyně firmy dodala, že Galleko má řešení i pro krizové situace, jako je poškození porostů herbicidy, kroupami či přemokření. Pro takové případy doporučila konzultaci se zástupcem firmy přímo na poli. Ten následně doporučí vhodné přípravky, jejich kombinace a dávkování.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down