16.10.2001 | 01:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kopidlenský kvítek už poosmé

Novodobou tradici založili před osmi lety učitelé a studenti zahradnických oborů v Kopidlně u Jičína. Vždy jeden říjnový víkend je vyhrazen prodejní výstavě zahradnických potřeb a výpěstků s poetickým názvem Kopidlenský kvítek.

Škola, která zahrnuje několik studijních oborů ukončených maturitou nebo závěrečnou výuční zkouškou, sídlí od roku 1948 v zámeckém areálu, který je obklopen parkem o rozloze osmi hektarů. V něm se nachází řada vzrostlých dřevin a dalších rostlinných druhů. Součástí parku založeného v 19. století je i palmový skleník.
Program Kopidlenského kvítku byl nabitý. Po zahájení výstavy jsme měli možnost vidět aranžování květin zajištěné žáky a pedagogy školy. Následovala módní přehlídka s květinovými kompozicemi, floristická show a dražba soutěžních prací. Nedílnou součástí programu bylo vyhlášení vítězů soutěže Jablko Kopidlenského kvítku.
V původně renesančním zámku vyzdobili studenti několik místností na témata: dětství, mládí, svatba, slavnostní stoly, zralý věk, záliby a rozloučení. Po celou dobu trvání výstavy jsme měli možnost obdivovat soutěžní práce ve všech prostorách parku a nahlédnout i do palmového skleníku.
Snad každý z návštěvníků odcházel odpoledne s nějakou pěknou rostlinkou a s pocitem, že tento den se opravdu vydařil.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down