18.04.2002 | 12:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Oseva Bzenec nabízí české hybridy kukuřice

– Akciová společnost Oseva Bzenec nabízí podle slov svého ředitele Ing. Václava Pálenského pěstitelům ucelený soubor služeb. Výroba osiva širokého sortimentu plodin není totiž jedinou aktivitou této firmy. Společnost Oseva, a.s., Bzenec svým partnerům nabízí rovněž dodávky hnojiv, pesticidů a obchoduje s merkantilním zbožím.

Přesto její ředitel na letošní výstavě Techagro vyzdvihl především nabídku uceleného sortimentu hybridů kukuřice vyšlechtěných u jediného domácího šlechtitele kukuřice Cezea Čejč, kterého je bzenecká Oseva exkluzivním partnerem. V současně době tato nabídka čítá 18 hybridů a každoročně je obohacována o novinky. Tou letošní je hybrid Cemet 260, pro jehož pěstování na běžných plochách Oseva, a. s. Bzenec připravila dostatek osiva.
Předností tohoto hybridu jsou vysoké výnosy silážní hmoty i sušiny, velmi dobrá stravitelnost, dobrý zdravotní stav, plasticita hybridu a široká využitelnost. Postupně by měů Cemet 260 nahradit starší hybrid CE 265 – S. Jak dále ing. Pálenský uvedl, právě čejčské silážní hybridy patří ke špičkám celého sortimentu hybridů kukuřice a pěstují se nejen asi na 30 % ploch v České republice, ale i na Slovensku, Ukrajině a Polsku.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down