16.09.2004 | 11:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výhradně prozkoušené odrůdy

Ačkoliv je po vstupu naší republiky do Evropské unie zde možné nabízet a prodávat všechny odrůdy zapsané do tzv. evropského katalogu, společnost Oseva, Agro Brno, spol. s r. o., touto cestou nejde. Českým pěstitelům nadále nabízí pouze odrůdy, které v našich podmínkách prošly tříletým cyklem ověřování ve státních zkouškách. Tento fakt mimo jiné zmínili zástupci firmy na jejím stánku na výstavě Země živitelka v Českých Budějovicích.

Jak uvedl jednatel firmy Ing. Jiří Hanzelka, nabídka firmy je i tak široká. Jmenoval například hybridy kukuřice od šlechtitelských firem Rustica a Sempol, které se zájemcům představí i v rámci podzimních polních dnů – poloprovozních pokusů kukuřice pořádaných brněnskou Osevou. Ing. Hanzelka dále upozornil na nabízené odrůdy brambor rakouské šlechtitelské firmy NÖS, z nichž českým pěstitelům je dosud nevíce známá odrůda Ditta, dříve nazývaná Lenka, charakteristická mimo jiného vysokou stolní hodnotou.
V prezentovaném sortimentu odrůd nechyběly ani obilniny, z nichž největší pozornost zaslouží odrůdy žita a tritikale. Již loni jsme informovali o tehdejších novinkách - odrůdách tritikale ozimého Kitaro a Lamberto. Letos nabídku odrůd tritikale rozšířila díky Osevě, Agro Brno a její spolupráci s polskou šlechtitelskou firmou Danko Hodowla, jarní forma tritikale odrůdy Legalo.
Ve výstavní expozici i na prodejním stánku firmy, který na Zemi živitelce navštívili především drobní pěstitelé a zahrádkáři, na sebe upozornily také travní směsi složené z komponentů od holandské firmy Zelder. Travních směsí Oseva, Agro Brno produkuje několik druhů - pro zemědělské i technické využití. Potěšením pro zemědělce i pro ostatní větší odběratele je jistě chystaná podzimní akce, která přinese u vybraných balení nad 10 kg snížení ceny o 20 %, samozřejmě při zachování původního složení a kvality. Právě slovo kvalita bylo možné od pracovníků Osevy, Agro Brno slyšet několikrát, například o ní hovořili i v souvislosti s udělením a nedávným obhájením certifikátu ISO 9001.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down