07.04.2006 | 01:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Jedním ošetřením proti všem plevelům

Výstavní premiéru měla na letošním mezinárodním veletrhu Techagro v Brně společnost Bayer CropScience, našim pěstitelům polních i zahradních plodin jistě dobře známý dodavatel přípravků na ochranu rostlin.

„Využili jsme možnosti zúčastnit se významného veletrhu, i když je zaměřen převážně na zemědělskou techniku, protože jsme přesvědčeni, že máme zemědělcům co nabídnout,“ uvedl Ing. Miroslav Kroulík, vedoucí oddělení marketingu České a Slovenské republiky, který nás expozicí provázel. „Vystavujeme tady naše nejnovější produkty. Jsou to herbicidy do obilnin Atlantis a Chevalier, fungicid Proline, určený k ochraně řepky olejky, pšenice, ječmene, žita a tritikale proti širokému spektru houbových chorob, a nově registrované mořidlo Chinook. Tímto insekticidním mořidlem je možné ošetřovat osivo řepky olejky (ozimé i jarní) a máku. Chevalier jsme dokonce přihlásili do soutěže o cenu Grand Prix Techagro,“ řekl Ing. Kroulík.
„Působení Chevalieru nazýváme OnePass technologie, to znamená řešení všech plevelů jedním tahem,“ vysvětlil Ing. Kroulík a dodal, že tento herbicid je nejnovější inovací společnosti Bayer CropScience. Jednou z jeho účinných látek je mesomaxx, sulfonylmočovina nové generace vysoce účinná proti trávovitým plevelům a zároveň selektivní k pšenici. Přípravek je registrován pro ošetření pšenice bez podsevu proti trávovitým i dvouděložným plevelům.
Společnost Bayer CropScience, světový leader v ochraně obilnin proti plevelům, se trvale snaží vyvíjet spolehlivé přípravky na ochranu rostlin, které jsou zároveň šetrné k životnímu prostředí. Uvedením herbicidu Chevalier na světový trh bylo její úsilí korunováno úspěchem a na své konto si připsala další plus.
Chevalier, přestože jde o zcela unikátní herbicid, ocenění Grand Prix v Brně nezískal. Možná proto, že vlastně neměl s čím soutěžit. Byl totiž jediným přípravkem na ochranu rostlin přihlášeným do soutěže o cenu Grand Prix Techagro a měřit síly s odrůdami nebo zemědělskými stroji zřejmě nebylo to pravé.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down