17.09.2007 | 02:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Pomocník plodové zeleniny a ovoce

Jednou z firem vystavující na českobudějovické výstavě Země Živitelka byla Ryjo, s. r. o. Představila zde výrobek kombinující hnojivo a růstový stimulátor.

Základem hnojiva a zároveň také růstového stimulátoru Pentakeep Super je kyselina 5-amino-levulová. Tato chemická sloučenina je zdrojem pro tvorbu chlorofylu v rostlinách. Proto pozitivně ovlivňuje syntézu chlorofylu, tvorbu a ukládání zásobních látek, příjem živin a zvyšuje odolnost vůči stresovým podmínkám prostředí. Pentakeep Super představila na výstavě Země živitelka společnost Ryjo, s. r. o. Jak upřesnil Ing. Martin Rosa, společnost Ryjo na českém trhu zastupuje japonského výrobce této látky firmu Cosmo Oil Co., ltd.
„Při ověřování účinku tohoto přípravku na rostliny již dva roky spolupracujeme s výzkumnými pracovišti, jako jsou Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Česká zemědělská univerzita v Praze a další,“ doplnil Ing. Rosa. Přípravek Pentakeep Super doporučujeme především pro plodovou zeleninu a ovoce. „V současné době čekáme na první výsledky pokusů s chmelem. Věříme že by zmiňovaná kyselina mohla mít vliv na vyšší obsah alfa hořkých látek,“ dodal zástupce společnosti Ryjo. Cena popisovaného přípravku se pohybuje kolem 80 eur za jeden litr. V závislosti na délce vegetace se doporučuje čtyři až pět aplikací přípravku Pentakeep Super v dávce 0,5 l/ha. Množství vody by mělo být minimálně 500 l/ha. Dávka by se měla opakovat po jednom až dvou týdnech.
Přípravek obsahuje menší množství dusíku a také fosfor, draslík, hořčík a stopové prvky, například bór, mangan, zinek měď a další. Jak upozornil Ing. Rosa nenahrazuje klasickou výživu především makroprvků.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down