10.10.2008 | 08:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Za pobavením i dobrým skutkem

Na začátku srpna proběhl ve státním zámku v Libochovicích již čtrnáctý ročník květinové přehlídky. V historických prostorech barokního nádvoří předvedlo více než šedesát vystupujících velkolepou show přibližující jednotlivá znamení zvěrokruhu.
O plánování a realizaci akce se jako každý rok postarala Ing. Simona Břečková, majitelka květinářství Anette, společně se svou sestrou Kateřinou Drobnou a maminkou. Vedle zábavy a pobavení je tradičně pojmuta jako dobročinná. Vytvořená aranžmá a dekorace byla v nedělním odpoledni vydražena za více než 100 000 Kč. Finance zamířily do Hospicu Sv. Štěpána v Litoměřicích a do sdružení Klokánek. Květinové přehlídky se zúčastnilo kolem 2500 osob. Květinový materiál na tvorbu aranžmá a dekorací dodala společnost Tulipa Praha. Vystupující zkrášlili profesionálé z Mary Kay a společenské a svatební šaty půjčil svatební salon Barborka, Roudnice nad Labem.

Nosnou myšlenkou celého vystoupení byla znamení zvěrokruhu. Přehlídka nastartovala představením méně tradičních a neobvyklých svatebních kytic rozdělených podle živlu, který jejich nositelky nejvíce ovlivňuje – to znamená na zemská, ohnivá, vzdušná a vodní znamení. Po přehlídce svatebních aranžmá přišlo na řadu představení jednotlivých znamení. Všechny scénky vhodně a ve velkém množství doplnily květinové dekorace a aranžmá. Jejich tvorba zabrala zaměstnankyním floristické dílny Anette bezmála dvacet hodin. Z množství rostlinného i dekoračního materiálu připravily 260 květinových aranžmá, které si své role zahrály v průběhu tří opakovaných vystoupení.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down