04.05.2009 | 08:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zahrada Čech nezklamala

Po dlouhé zimě přišlo náhlé oteplení, a to se stalo všem pěstitelům pokynem k začátku sezónních prací. Pozadu tedy nemohou zůstat ani zahradníci a zahrádkáři, kteří se sešli na 24. ročníku tradiční Zahrady Čech.

Litoměřické výstaviště navštívilo během pěti výstavních dnů více než čtyřicet tisíc návštěvníků, což překonalo loňskou návštěvu o bezmála tři a půl tisíce. Pořadatelům přálo i mimořádně příznivé počasí. Svou roli hrála i volba velikonočního termínu a k tomuto tématu připravené expozice.
Speciálně k Velikonocům byl naaranžován pavilon G, kde pořadatelé – časopis Zahrádkář a společnost Bonsai-květiny – představili na 3000 výrobků a výpěstků z rukou především amatérských tvůrců. Výstava kraslic, pletených i živých pomlázek, velikonočního pečiva či svěží jarní květinová aranžmá navodila tu pravou velikonoční atmosféru. V pavilonu také probíhaly ukázky typických velikonočních činností jako zdobení perníčků, malování kraslic či pletení pomlázek.
Ostatní pavilony a exteriérové plochy nabídly návštěvníkům široký sortiment pokrývající přání každého pěstitele. K vidění a hlavně k zakoupení tam bylo množství semen, cibulovin, ovocných stromků, okrasných jehličnatých a listnatých stromů a keřů či květin přes zahradní nářadí a mechanizaci. Ti náročnější si mohli odvézt či objednat skleníky, altány a zimní zahrady.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down