04.02.2010 | 05:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Veletrh For Garden se blíží

Již čtvrtý ročník veletrhu zahradní architektury, nábytku a techniky chystá pro odbornou i laickou veřejnost organizátorská společnost ABF, a. s. Akce se bude konat v Pražském veletržním areálu v Letňanech, tentokrát ve dnech 18. – 21. března. Tradičně proběhne jako součást souboru veletrhů For Family, které jsou zaměřeny na rodinu, bydlení a volný čas.

Samotný For Garden je pak ucelenou výstavou, jež svým návštěvníkům nabízí jak množství nápadů a inspirace ke zkrášlení jejich zahrady, tak přehled o novinkách zahradní techniky a nábytku. Nově se představí také firmy z oboru dekorativních prvků do zahrad, jako jsou přírodní a umělý kámen, venkovní obklady, dlažby a podobně. K vidění bude rovněž městský mobiliář či plotové a zahradní systémy.
Připraven je bohatý doprovodný program čítající především odborný seminář a trojici soutěží. Návštěvnicky nejatraktivnější z nich bude pravděpodobně výstava a soutěž Exteriér Trendy, která představí současný vývoj v realizacích zahrad. Jednotliví vystavovatelé se budou prezentovat ukázkami miniexpozic reálných zahrad, z nichž odborná komise vybere tu nejzdařilejší. O vítězství i zajímavé ceny se vystavovatelé mohou ucházet také v soutěžích Grand Prix (o nejlepší exponát) a Top Expo (o nejlepší expozici, která se v letošním roce bude poprvé hodnotit samostatně pouze v rámci výstavy For Garden, nikoli v celém souboru veletrhů For Family.
Odbornému semináři bude patřit téměř celý druhý výstavní den. Nese název Trendy při tvorbě zahrad a účastníci se mohou těšit na široký okruh tématických přednášek. Nejlepší zahrady roku 2009 představí ve svém příspěvku Ing. Jana Šimečková ze Svazu zakládání a údržby zeleně, chybět nebudou informace o trvalkách (Ing. Petr Hanzelka, Ph.D.), současném sortimentu magnólií (Dr. Ing. Petr Franc) či modernímu uplatnění růží v zahradní architektuře (Ing. Jiří Prouza). O školní zahradě jako environmentálně výchovném konceptu promluví zástupci Ministerstva životního prostředí ČR, které letos nad veletrhem převzalo záštitu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down