Jedním z oborů, který výrazně ovlivňuje zemědělskou a přímo rostlinnou výrobu, je bezpochyby práce šlechtitelů. O tom nebylo třeba přesvědčovat účastníky jedenáctého odborného a vědeckého semináře Osivo a sadba. Ten uspořádala Česká zemědělská univerzita v Praze (ČZU), konkrétně její Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, ve spolupráci s Českomoravskou šlechtitelskou a semenářskou asociací (ČMŠSA) a Zemědělskou společností na ČZU v Praze.
Seminář se koná vždy po dvou letech, a tak v pořadí jedenáctým pokračováním odstartovali pořadatelé druhou dvacetiletku. Příspěvky na akci Osivo a sadba byly rozdělena do tří samostatných sekcí – semenářská a šlechtitelská legislativa, produkce osiv a sadby a šlechtitelský a semenářský výzkum pro praxi.
Podle Ing. Ladislava Rosenberga z ČMŠSA je stávající evropská legislativa postihující semenářství vyhovující a dobrá. K chystaným změnám uvedl mimo jiné následující (viz video)
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!