29.08.2024 | 12:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Herbicidní ochrana obilnin na podzim: Klíč k úspěšné sklizni

Podzimní období je pro ozimé obilniny velmi důležité, při zakládání porostů je potřeba zajistit obilnině možnost dobrého startu počátečního růstu a co nejdříve omezit konkurenční vliv plevelů. Účinná herbicidní ochrana eliminuje konkurenci plevelů a napomáhá vytvořit optimální podmínky pro růst plodiny. Herbicidy Triviza i Boxer přináší účinné řešení.

Triviza: Jednoduché použití a šetrnost, minimální omezení, flexibilita

Triviza, třísložkový herbicid (chlortoluron, diflufenican a pendimethalin) má excelentní spektrum účinku na dvouděložné i jednoděložné plevele. Přijímána je přes půdu, hypokotyl i listy plevelů. Aplikace Trivizy je snadná, aplikujeme v dávce 2,0 l/ha v časně postemergentním termínu aplikace a je možné ji kombinovat s insekticidy. Je šetrná k plodině s minimálními příznaky fytotoxicity. Triviza nemá omezení pro použití na svazích, v OP II. stupně podzemní vody a není omezující pro následné plodiny.

Boxer: Spolehlivý v solo aplikaci a skvělý partner do tank-mix kombinací

Boxer (prosulfocarb) účinkuje na trávovité i dvouděložné plevele. Aplikujeme jej v dávce 2,0–3,0 l/ha preemergentně nebo časně postemergentně. V dávce 2,0 l/h Boxer využijeme jako specialistu pro regulaci chundelky metlice, nebo jako partnera pro regulaci psárky a dalších odolnějších trav. V případě, že chceme dvoulitrovou dávku využít také k regulaci dvouděložných plevelů, je třeba Boxer doplnit tank-mix partnerem.

Prosulfocarb má jedinečný mechanismus účinku a velmi nízké riziko vzniku rezistence. Proto jej můžeme využít jako přerušovač v antirezistentních strategiích, a to nejen z hlediska regulace rezistentních populací chundelky metlice, ale také v rámci prevence vzniku rezistence.

Benefity kombinace Boxer 2 l/ha + Triviza 1 l/ha

Kombinace Boxeru a Trivizy zajišťuje spolehlivou regulaci plevelů s důrazem na podporu účinku na odolnější trávovité plevele, svízel přítulu a hluchavku nachovou. Kombinace zároveň přispívá k antirezistentním strategiím, což je klíčové pro udržitelné pěstování obilnin.

Správná volba herbicidní ochrany na podzim je základem pro dosažení vysokých výnosů.

Syngenta Czech s. r. o.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down