Česká republika je schopná produkovat potraviny špičkové kvality, které plní přísné evropské standardy a splňují zájmy spotřebitelů. Válka na Ukrajině a její ekonomické dopady, konkurence z ostatních zemí či rostoucí požadavky na ochranu životního prostředí však dostávají produkci potravin v ČR pod tlak. Výzvy s nimi spojené však nezmizí a je zapotřebí se jim vyrovnat. Otázkou tedy je, jak zajistit produkci, která bude do budoucna udržitelná – a to nejen po environmentální stránce, ale i po té ekonomické.
Otázky k diskusi:
- Jaké jsou trendy v produkci českých potravin? Jak do trendů promlouvá společná zemědělská politika EU?
- Jak zajistit produkci s vyšší přidanou hodnotou a jak si udržet konkurenceschopnost?
- Jaké české potraviny se pyšní evropskými ochrannými značkami, co to pro ně znamená a jaké další potraviny by mohly značku získat?
- Jak dostat potraviny k lidem? Jak vypadá spolupráce s obchodníky, jak se daří v Česku rozvíjet prodej ze dvora a jak by mohla pomoci odbytová družstva?
ŘEČNÍCI
Dana Večeřová
prezidentka Potravinářské komory ČR
Monika Nebeská
předsedkyně Zelinářské unie Čech a Moravy
Petr Milas
ředitel Sekce ekonomické, SZIF
Jan Pivoňka
expert na kvalitu potravin, VŠCHT
Pátý řečník je v jednání.
MODERACE
Aneta Zachová
šéfredaktorka EURACTIV.cz
HARMONOGRAM
13.00 - 13.30 úvodní komentáře panelistů
13.30 - 14.30 moderovaná diskuse
14.30 - 15.00 občerstvení, networking
REGISTRACE & KONTAKT
Josef Sedláček
sedlacek@euractiv.cz
+420 602 679 652
Spolufinancováno z prostředků Evropské unie
Mediální partner:
Adresa události:
Kongresové centrum Aldis, Hradec Králové
Mapa:
Pořadatel:
EURACTIV EVENTS
Adresa:
Telefon:420602679652
E-mail:sedlacek@euractiv.cz