Regionální biopotraviny jsou v kurzu

Letošní konference ekologického zemědělství – Bioakademie 2011 byla věnována problematice regionálních biopotravin ve spojení s rozvojem území a snižováním dopadů klimatické změny. V době, kdy dochází k diverzifikaci zemědělských činností, rozvíjí se prodej ze dvora a spotřebitelé se vracejí k čerstvým potravinám, jsou tato témata velmi důležitá. Účastníci konference se tedy v rámci programu mohli zúčastnit exkurzí a workshopů, prezentujících dobré příklady, vhodné k následování.

Již 11. ročník, konaný pravidelně v Lednici na Moravě, v prostorách Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně, navštívilo více než 120 účastníků z České republiky, Slovenska, Rakouska, Švýcarska, Německa, Polska a dalších zemí. Organizátorem byl opět PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců, k jehož členům patří také zpracovatelé a prodejci biopotravin.

Více informací naleznete v příštím čísle týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *