Podpora zdraví a potravinových zvyklostí

Luštěniny a luskové zeleniny v lidské výživě – to je podtitul nové publikace, kterou pod názvem Kuchařka připravila v roce 2014 Asociace pěstitelů a zpracovatelů luskovin (APZL). Po několika letech je to tematicky druhá souhrnná kniha, jejímž cílem je zvýšit zájem o luskoviny.

Zatímco publikace Luskoviny – pěstování a užití z roku 2009 byla směrována pro pěstitelskou praxi a veřejnost, druhá kniha je určena převážně těm, kdo mají zájem se více dovědět o významu dané skupiny plodin z hledisek zdravotních a užitkových a také jsou odhodláni luštěniny a luskové zeleniny konzumovat jako vynikající složku potravy. Mohou přitom čerpat z téměř tří stovek nabízených receptů na pokrmy z tuzemska i ze světa v části Kuchařka.

Ing. Miroslav Houba, CSc.

Asociace pěstitelů a zpracovatelů luskovin

 

Více v časopisu Farmář č. 2/2015

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *