Kvalita pšenice byla lepší na Moravě

Zatímco na Moravě se podařilo sklidit úrodu před dešti, v Čechách byla kvůli dešťům kvalita zhoršena a část úrody se zničila úplně. Problémy jsou především s porůstáním zrna a snižováním hodnoty čísla poklesu pod meze zpracovatelnosti v pekárnách. Na Moravě je kvalita potravinářské pšenice dobrá, ale v Čechách se odhaduje pouze 40 % vyhovující kvality. Více informací se dozvíte v některém z přístích čísel týdeníku Zemědělec a měsíčníku Úroda. V Kroměříži se konala tradiční konference Jakost obilovin 2010, na které se mohli zájemci dozvědět jaká byla kvalita sklizně potravinářských obilovin v letošním roce nebo jaká je situace na trhu z obilovinami. Mezi hlavní pořadatele akce patřili společnost Agrotest fyto, s. r. o., a Svaz průmyslových mlýnů České republiky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *