Brambory Regionální potravinou

Již pátým rokem uděluje Ministerstvo zemědělství nejkvalitnějším zemědělským nebo potravinářským výrobkům značku Regionální potravina. Potřetí v historii konání této akce si značku Regionální potravina Kraje Vysočina odnesly brambory – Konzumní brambory z Vysočiny, odrůda Granada (v roce 2011 Balené brambory Vysočina, salátové, odrůda Princess, v roce 2012 Keřkovské rohlíčky z České Bělé).

Konzumní odrůda brambor Granada (varný typ B) získala značku Regionální potravina Kraje Vysočina díky vzhledným oválným hlízám a vysoké vnitřní kvalitě. Spotřebitelé si odrůdy váží, oceňují krásnou žlutou dužninu, po uvaření velmi jemnou, která netmavne,“ uvedla jednatelka firmy Medipo Agras H. B. Ing. Marie Rasochová, CSc. Odrůda je významná také tím, že má vysoké výnosy, je odolná vůči virovým chorobám a dlouhodobě skladovatelná. V letošním roce i přes extrémní počasí vytvořila nádherné pravidelné oválné hlízy.

Do soutěže o Regionální potravinu dostala obal, který firma Medipo Agras poprvé pro malospotřebitele a obchodní sféru uvedla v roce 1996.*

Komentáře ke článku 1

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *